Valkhofbunker gaat eindelijk open!

De
Een van de panelen met informatie over de woelige tijd rond de bevrijding van onze Keizerstad.

Het lange wachten wordt beloond: op zaterdag 10 september tussen 11.00 en 17.00 uur gaat de deur van de Valkhofbunker eindelijk permanent open voor het grote publiek! Na vele kleine en grote tegenslagen heeft ons team met hulp van vele anderen het eindelijk voor elkaar gekregen de bunker open te stellen. Op zondag 11 september is de bunker eveneens geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

In de bunker kun je lezen, horen en ervaren wat Duitsers, geallieerden en het verzet doormaakten tijdens de bevrijding van Nijmegen, die zich voor een deel in en rondom de bunker afspeelde. We hebben informatiepanelen en uiteraard een uniek en strategisch uitzicht over de Waalbrug, waardoor dit bijzondere gedeelte van de Nijmeegse geschiedenis van dichtbij tot leven komt. Iedereen die geïnteresseerd is in de belangrijke rol die Nijmegen speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog nodigen we van harte uit in de Valkhofbunker. En alle andere nieuwsgierigen zijn natuurlijk ook welkom!

De Valkhofbunker vanaf de Waalkade gezien
De Valkhofbunker vanaf de Waalkade gezien

Voorlopig is de bunker elke oneven week op zaterdag en zondag geopend tussen 11.00 tot 17.00 uur. Zodra we meer vrijwilligers hebben gaan we elk weekend open. Dus wil je graag meehelpen en heb je een interesse in de Nijmeegse geschiedenis? Laat dan wat weten via info@valkhofbunker.nl.