Red het Bunkermuseum Den Haag

bunkermuseum-den-haag-vooraanzicht
Buitenkant Bunkermuseum Den Haag, aan de Scheveningse Boulevard. (c) Bunkermuseum Den Haag

Een deel van de beruchte Atlantikwall, de Duitse verdedigingslinie langs de westkust van het vasteland van Europa, dreigt verloren te gaan. Het Bunkermuseum Den Haag moet namelijk haar deuren sluiten. Om de bunker te redden, is het Bunkermuseum een petitie gestart.

Omroep West meldt dat gemeente Den Haag laat weten dat de oude nazibunker aan de boulevard van Scheveningen de ontwikkelingen van de badplaats in de weg staat. De gemeente wil liever denken aan positieve toekomstvisioenen dan een donker verleden.

bunkermuseum-den-haag
Hier sliepen de Duitsers, terwijl ze maandenlang wachtten op de afschuwelijke, allesbeslissende aanval vanaf zee, die eens zou komen.

Wij van de Valkhofbunker vinden dit natuurlijk enorm jammer. Juist van de donkere kanten van het verleden kunnen we wat leren. Voor de huidige generaties is het bijna onvoorstelbaar dat ons land ooit in de frontlinie van een wereldoorlog lag. Aan ons te taak om die herinnering levend te houden. Ben je het hier mee eens? Teken die petitie!

Het Bunkermuseum bestaat, net als De Valkhofbunker, uit  een Duitse bunker. Bezoekers kunnen hier een uitgebreide collectie van bodemvondsten uit de Tweede Wereldoorlog bezichtigen en de bunker is zo ingericht, dat je een goed beeld krijgt van hoe de soldaten leefden in de barre nadagen van de oorlog.