Red Dreijerhof en teken de petitie!

Dreijeroord net na de Tweede Wereldoorlog. Bron: Heemkunde Renkum
Dreijeroord net na de Tweede Wereldoorlog. Bron: Heemkundestichting voor de gemeente Renkum

Het wereldwijd befaamde voormalige hotel Dreijeroord in Oosterbeek, onder Britse oudgedienden ook wel het ‘White House’ genoemd, dreigt te worden gesloopt. Om dit te stoppen vragen we je de petitie te tekenen. De initiatiefnemers van de petitie willen naar 10000 handtekeningen, die ze zullen aanbieden aan de gemeente Renkum en vastgoedontwikkelaar Amvest.

Dreijeroord was tijdens de Tweede Wereldoorlog toneel van hevige gevechten en is een van de meest iconische symbolen van Operation Market Garden.

De reden is dat Dreijeroord dreigt te worden gesloopt is dat het 170 jaar oude pand geen monumentale status heeft en de vorige eigenaar de deuren van het pand twee jaar geleden moest sluiten. Het voormalige hotel is nu in handen van belegger Amvest, die het pand wil slopen en er een wooncomplex voor dementerenden van wil maken.

De dreigende sloop roept veel emotie en weerstand op, zowel bij oorlogsveteranen als musea. Wil je dat dit belangrijke deel van onze wereldgeschiedenis bewaard blijft? Teken dan hier.